Okategoriserade

Daniel Törnstens interpellation till Assar Granström

En interpellation angående anpassning av av BOABs bostadsbestånd så att stora invandrade familjer har möjlighet att bo hos BOAB istället för att betala rasistiska ockerhyror hos vissa privata hyresvärdar.

  

Interpellation till BOABs styrelseordförande Assar Granström:

 

1.På grund av dåliga erfarenheter av privata hyresvärdar, finns det planer på att konvertera existerande bostadsbestånd för att möta efterfrågan på större lägenheter?

 

2.Har man lättare att få lägenhet i BOABs bestånd om man inte har invandrarbakgrund?

 

3.Har BOAB en policy som innebär att man inte kan ge rivningskontrakt med rabatterad hyra på rivningsobjekt?

 

Daniel Törnsten, Vänsterpartiet                      18/9 2007

 

Dennna interpellation besvarades av Assar Granström med

1: Det finns för närvarande ingen planering att slå samman mindre lägenheter till större eftersom detta leder till så höga kostnader att BOAB inte kan konkurerra med den privata marknaden.. Vi undrade om det skulle kosta så mycket som 10400 kr. i månaden för en fyra (vilket det gör för en familj invandrare). Men då menade han att han inte kunde ta hänsyn till den privata marknaden, vilket är underligt eftersom det är precis det han gör i sitt första svar.

2. Naturligtvis behandlar BOAB alla lika som söker lägenhet. Det finns idag drygt 90 lägenheter uthyrda till hyresgäster med invandrarbakgrund. Vi påtalade att en invandrad familj vi känner till först fått veta att det inte finns några lediga treor för dem hos BOAB. Sedan ringde en svensk kvinna och intygade att de var skötsamma och först då fick familjen hyra en ledig trea. Assar Granström svarade att han inte kunde kommentera enskilda fall. Vi är oroliga för att det förekommer diskriminering hos BOAB

3.BOAB ger idag ingen hyresrabatt i rivningsobjekt.

 

Skriv en kommentar