Okategoriserade

Ett hån mot arbetare.

Supponen har själv bestämt att Loré skall få 800 000 om året av kommunen
Vi i Vänsterpartiet tycker att detta visar hur tomt Penti Supponens prat om jämlikhet är. En vanlig arbetare som säger upp sig från sitt arbete utan särskilda skäl har tio veckors karens då hon inte får någon ersättning från a-kassan. Sedan kan hon möjligtvis stämpla, men det är ingen chans att hon får en fallskärm med tre års ersättning av sin förre arbetsgivare med åttio procent av lönen.
Feta fallskärmar till avgående chefer i företag som går dåligt upprör oss, men i detta fallet är det ännu värre eftersom det handlar om våra, skattebetalarnas gemensamma pengar. De pengarna tycker vi kunde gått till höjda kvinnolöner, eller en till lärare exempelvis. Nu kanske vi tvingas avskeda två av kommunens anställda för att bekosta fallskärmen.
Det retar oss att Supponen anser att vi har råd med denna extra kostnad när vi sitter i nämnderna och vänder på slantarna för att inte få större underskott. Frågan är om Penti Supponen har gjort rätt enligt reglerna? I Kommunstyrelsens delegationsplan står att han har ansvar för att ”Förhandla om lön och allmänna anställningsvillkor för kommunchefen” Vi anser inte att avtalspension ingår i allmänna anställningsvillkor.

Vänsterpartiet Hällefors

Skriv en kommentar