Bildningsnämnd

”Kommunpolitiken drev mig i diket”

"Jag höll för långt till höger i vänsterkurvan. Då går det som det går"

Hälleforsvänstern kan rapportera att Bildningsnämndens ordförande Stefan Backius i förmiddags då han var på väg till kommunhuset och den första ordförandeträffen drabbades av de hala vägarna. ”Jag kom till en backe, där stod det redan några bilar. Allt som fanns att göra var att invänta grusbilen”, rapporterade den något uppgivna Backius i telefon.

Mötet fick lov att hållas utan den nödsatte ordföranden. Då vi når Backius efter mötet befinner han sig åter inne i värmen. På frågan om han halkat av vägen svarar han enbart ”Hur kan ni veta det?”. Fortfarande påtagligt skärrad efter händelsen fortsätter Backius ”När jag rapporterade min frånvaro till ordförandeträffen hade jag ju inte halkat av. Men nu har jag! Jädra almanacka!” och syftar uppenbart på stressen till de många kommunpolitiska möten som är inbokade.

Det hela löste sig då den före detta kommunalmannen och Centerpartisten Leif Berglund drog upp Backius bil med sin traktor – ”Nu håller vi oss i mitten av vägen”, kommenterade Berglund och drog hem bilen baklänges till gårdsplanen igen.

Skriv en kommentar