Utbildningsdag

Framtidens välfärd – vilka val står vi inför?

Framtidens välfärd

– vilka val står vi inför?

 

Greklands krispolitik bygger på samma recept som politiken i Sverige de senaste decennierna, men i Grekland är dosen större. Privatiseringar, arbetslöshet och bekämpning av facket – är detta det enda som finns att ordinera framtiden. Eller finns det alternativ?

 

Är det som moderaten Gunnar Hökmark säger: att ”grekerna levt gott utan att betala för sig”? Eller vad beror krisen på? Är en skattefinansierad, gratis sjukvård och utbildning en omöjlighet i framtiden? Eller går det att skapa en solidarisk framtid? Hur?

 

Två av Skandinaviens just nu hetaste skribenter och debattörer gästar Hällefors:

 

Kajsa Ekis Ekman

Ali Esbati

 

Lördag 28 september

Plats: Kulturskolan

Tid 12.00 – 16.00

 

 

Kajsa Ekis Ekman har i två år rest fram och tillbaka till Grekland för att skildra krisen inifrån. Hon har träffat vänner, främlingar och politiker. Nu har hon kommit ut med boken Skulden – Eurokrisen sedd från Aten.

 

Ali Esbati arbetar på norska tankesmedjan Manifest analyse. Han kommer prata om välfärdens val inför framtiden. Men inte om val av barnomsorg, skola och äldreboende, utan om de gemensamma politiska vägval vi står inför.

 

Allmänheten är välkommen. Inträdet är gratis.

 

Arrangörer: Vänsterpartiet i samarbete med ABF

 

 

ABF_logo_RED

V-logga_CMYK_Rod

Skriv en kommentar