Pressmeddelande

Stärker kontakten med facken

 

Hälleforsvänstern vill nu ytterligare stärka kontakten med fackförbunden i kommunen. Föreningen har därför utsett en fackligt ansvarig och påbörjat diskussioner med facken. Ett närmare samarbete är viktigt för att kunna hjälpas åt att driva gemensamma frågor som förbättrar för arbetarna och medborgarna.

–          Fackföreningarna är en viktig del av arbetarrörelsen i Hällefors kommun. Men vi upplever att fackföreningarnas viktiga roll i samhällsutvecklingen försvunnit lite. Kanske är det politikens fel som inte vill lyssna. Vi vill ändra på det, säger Johan Stolpen, ordförande för Hälleforsvänstern.

Inrättat ny post. Vid medlemsmötet i början på mars valdes Nick Isaksson till fackligt ansvarig. Ett försök att lyfta upp frågorna och sätta större fokus på arbetarnas situation. Något som måste ske utan att allt kretsar kring ett kommunalt perspektiv.

–          Ett lite nytt område för mig men det känns ändå bra att kunna engagera sig och hjälpa till att driva arbetarfrågor utan att behöva blanda sig i kommunpolitiken för mycket, säger Nick Isaksson, som själv är medlem i IF Metall.

Först ut är en träff med Lärarförbundet i april. Vänstern delar uppfattningen att lärarnas löner måste upp och ser därför att samarbete kan vara gynnande för att nå dit. Även de andra fackförbunden kommer att kontaktas för diskussioner kring gemensamma frågor och kommunalpolitiken.

–          Vill vi samma saker är det självklart att vi ska samarbeta för att nå dit. Exempelvis lönerna i skolan och bemanningsfrågan i omsorgen. Vi kommer att kontakta facken men de är också välkomna att kontakta oss. Vi har dörrarna öppna, avslutar Johan Stolpen.

Skriv en kommentar