Pressmeddelande

Vänsterpartiet kräver kommunalrådet Johanssons avgång

Vänsterpartiet Hällefors vill skjuta till mer pengar för att stävja den ekonomiska krisen i omsorgen och kräver nu därför det extra kommunalrådet Christina Johanssons omedelbara avgång. Man anser att hon har misslyckats med sitt uppdrag att få ordning på ekonomin och att pengarna behövs bättre i omsorgen. Detta kommer partiet att föreslå under tisdagens kommunstyrelsesammanträde.

– Vi har varit kritiska till detta ända sedan nuvarande majoritet inrättade det extra kommunalrådet som del i maktuppgörelsen mellan socialdemokraterna och moderaterna. Då hette det att Johansson skulle ”kraftsamla” för att få ordning på ekonomin. Det har bevisligen helt misslyckats, säger Johan Stolpen, ordförande för Vänsterpartiet Hällefors.

Vänsterpartiet lyfter fram att omsorgen gör ett rekordunderskott och att kommunen som helhet är på väg mot ett nollresultat. Man menar att läget är kritiskt och att det inte finns utrymme för några onödiga kostnader.

– Nu gäller det att ta ansvar och prioritera. Vi har inte råd att betala hundratusentals kronor per år för maktuppgörelser samtidigt som majoriteten vill dra in kaffet för en personal som redan går på knäna. Kommunalråden har misslyckats med sitt ansvar att budgetera rätt, säger Stefan Backius, ledamot i kommunstyrelsen för vänsterpartiet.

Vänsterpartiet ser glädjande på förslaget att utöka budgetramen för omsorgsnämnden. Samtidigt ser de fortsatt stora behov i verksamheten. De menar därför att det är viktigt att politiken markerar att man tar situationen på allvar för att upprätthålla förtroendet mot medborgarna.

– Det är glädjande att majoriteten lyssnat på oss om att nämnden behöver mer pengar. Men det räcker inte. Läget i omsorgen och för våra äldre är akut. Vi kommer yrka på att ta bort det extra kommunalrådet imorgon. Det handlar om både pengar till våra äldre och om medborgarnas förtroende för de som styr, avslutar Backius.

Skriv en kommentar