6 timmars arbetsdag

 6 timmars arbetsdag

– för en gladare och effektivare arbetsplats

 

Vänsterpartiet vill ha sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. 30 timmars arbetsvecka ska vara norm på arbetsmarknaden.

Någonstans måste förändringen börja. Därför vill Hälleforsvänstern genomföra ett projekt med 30 timmars arbetsvecka på försök på någon avdelning i kommunens äldreomsorg.

Försök med sex timmars arbetsdag görs i flera kommuner och regioner, exempelvis på Svartedalens äldrecentrum i Göteborg. Efter ett och ett halvt år har sjukfrånvaron där minskat drastiskt.

I Sundsvall införs sex timmars arbetsdag för att möta svårigheten att rekrytera socialsekreterare. Också Sjöjungfruns äldreboende i Umeå och ortopeden på Mölndals sjukhus har nyligen börjat prova sex timmars arbetsdag.

Även i privat sektor testas sextimmarsdagen: Konsultbolaget Brath i Örnsköldsvik, Reklambyrån Oss i Visby, appföretaget Filimundus, produktionsbyrån Background och Qall Telecom för att nämna några.

Mekanikerna på Toyota center i Mölndal har kört det i många år. De har ökat sin produktivitet och minskat sjukskrivningarna.

Stötta vår kampanj och hjälp oss påbörja förändringen också i Hällefors!

 

” Vad skulle 6 timmars arbetsdag betyda för dig i din vardag?

Stötta vår kampanj och berätta genom att skriva en kommentar längst ner.

Tack! ”