Aktiviteter

Aktiviteter

alexandershusbanner

Alexanders hus

Hälleforsvänstern har sin lokal på bottenplanet i Alexanders hus, mitt i Hällefors centrum mellan Ica och Pekås. Där träffas vi som vill jobba tillsammans för förändring.

I Alexanders hus har vår partiförening sina medlemsmöten, där sammanträder vår styrelse och där förbereder sig våra företrädare i kommunala gruppen (Kompol) för lokalpolitiska möten. Men vi arrangerar också öppna möten i olika former för allmänheten, har studiecirklar och sociala aktiviteter för våra medlemmar så som Fredagshäng, filmkvällar, grillfester och julfest.

Kl. 17-19 på torsdagar lånar vi ut Alexanders hus till det ideella initiativet Hällefors språkcafé.

Hälleforsvänsterns bibliotek har ca. 200 titlar utgivna 1924 – 2015. 6 veckors lånetid.
I Alexanders hus kan du läsa de tidningar och tidskrifter vi prenumererar på: ETC Bergslagen (lokal veckotidning), Flamman (Vänsterns tidning, nationell veckotidning), Rött (samhällsmagasin för V-medlemmar) och tidskrifterna Socialistisk debatt och Fronesis (politik, teori, kritik).

 

Träffa största oppositionspartiet

En gång i månaden har vi lördagsöppet i Alexanders hus kl. 11 – 13 under rubriken Träffa största oppositionspartiet. Vi bjuder på kaffe, samtalar och delar ut politiskt material. Det är en chans för invånarna att träffa Hälleforsvänstern och våra företrädare och medlemmar. Och en chans för oss att visa upp Vänsterpartiet och vår politik.

Vilken lördag varje månad som vi har öppet varierar. Håll utkik i vårt kalendarium som finns under ”Aktiviteter” på vår hemsida.

 

Fredagshäng

Träffa andra medlemmar i Hälleforsvänstern under avslappnade former i Alexanders hus på fredagar kl. 16.30. Vi träffas i en timme eller så länge andan faller på. Var med hela tiden, eller titta bara in en kort stund och säg hej.