Budget

Budget med fokus på människan

 V-logga_CMYK_Rod

Hälleforsvänstern presenterade idag sitt budgetförslag vid kommunstyrelsens sammanträde. Vi vill satsa mer pengar på skolan, mer öppettid på Valhalla och Lilla Kvarn samt utveckling av Björskogsnäs. Istället för en budget som bara sätter fokus på en bra ekonomi vill vi nu sätta människan först.

 

– Det har varit mycket tuffa beslut de senaste åren. Men vi är äntligen på rätt väg nu. Därför gör vi bedömningen att det finns utrymme för att satsa mer på verksamheten i ett läge där det verkligen också behövs för att säkerställa människors behov, säger Johan Stolpen, ordförande för Hälleforsvänstern.

 

Ett lägre resultat blir konsekvensen av satsningarna. Vi anser att ekonomin är tillräckligt stark för att klara detta och samtidigt vill Hälleforsvänstern redan nu räkna med de extrapengar som kommunen kommer få när det nya skattesystemet införs år 2014.

 

– Det är ganska mycket pengar det handlar om. Därför tycker vi det är en viktigt att räkna med dom. Vi vill inte att det år 2014 helt plötsligt finns massa pengar som inte budgeterats. För några år sedan kunde det dyka upp en tomte vid årets slut med extrapengar. Så ska vi inte ha det igen, utan vi planerar från start. Bland annat genom att reservera för bemanningsbehov i omsorgen och högre avbetalningar på våra lån, säger Stolpen.

 

Går tvärt emot den nya majoriteten. Hälleforsvänstern vill nu sänka helårsarvodet till 27 500 kronor i månaden. Med det minskas de politiska kostnaderna avsevärt och pengarna används istället till utveckling av Björskogsnäs.

 

– Helårsarvodet är alldeles för högt som det är idag. Dessutom vill nya majoriteten utöka kostnaderna med ytterligare ett kommunalråd. Vi tycker det är bättre om vi utvecklar Björskogsnäs för pengarna. Det gynnar ju medborgarna, avslutar Stolpen.

 

 

 

Skriv en kommentar