Pressmeddelande

Hälleforsvänstern kräver Sanders och Jernbergs avgång

 

Hälleforsvänstern kräver att fullmäktiges ordförande Siv Sander och kommunstyrelsens ordförande Annahelena Jernberg avgår. Detta efter att det framkommit att moderaten Christina Johansson som en del av en politisk uppgörelse erhållit arvodering som kommunalråd på 80 % sedan juli utan att något beslut fattats. Istället anser vänstern att pengarna ska gå till verksamheten och att förtroendet för politiken måste stärkas.

 

–          Det här är så illa det kan bli. Nästan 200 000 kr av medborgarnas pengar har försvunnit från verksamheten utan beslut. Det är regelvidrigt och jag är uppriktigt förbannad över hur dom håller på. En kan undra om det ens är lagligt, säger Samuel Eriksson, gruppledare i fullmäktige för Hälleforsvänstern.

 

Handlar om förtroende. Hälleforsvänstern anser att det politiska förtroendet skadats allvarligt sedan den nya majoriteten i fullmäktige tillträdde. Medborgarna måste kunna lita på att besluts fattats korrekt och att pengarna går till det de ska gå till.

 

–          Det här är droppen som fått bägaren att rinna över. Vi har länge påpekat att saker inte sköts på ett bra sätt och det är precis något sånt här vi oroat oss för. Är ens Jernberg tillsatt ordentligt? Dom leker med medborgarnas pengar samtidigt som det görs nedskärningar i verksamheterna. Pengarna ska gå till verksamheten och inte politiska maktuppgörelser, säger Johan Stolpen ordförande Hälleforsvänstern.

 

De ansvariga måste ta ansvar för det som skett. Händelsen är allvarlig och vänstern ser ingen annan lösning än att de ytterst ansvariga tar sitt ansvar och avgår. Förtroendet för dessa är förbrukat.

 

–          De ansvariga måste ställas till svars och avgå. Det går inte att gömma sig bakom ”det blev visst fel” längre. Det har blivit fel för många gånger. Vi måste stärka förtroendet för politiken i kommunen, oavsett vilket parti vi tillhör. Och hur kan någon ha förtroende för sånt här agerande? Att ens tänka tanken på att tillsätta Johansson efter detta vore ännu mer oansvarigt, avslutar Eriksson.

Skriv en kommentar