Partiföreningen

Inbjudan kurs

websiteimage-vänsterskolan
Kurs för Hälleforsvänsterns medlemmar

Vänsterskolan kommer till Hällefors

Lördag 14 november Kl. 12 – 18

 

Antirasistisk vänsterargumentation

Barbro Sörman,distriktsordförande Storstockholm

Den här kursen handlar om hur vi bemöter Sverigedemokraternas retorik och argumenterar med väljare som sympatiserar med dem. Huvudsyftet med vår strategi är att göra Sverigedemokraterna irrelevanta och få den politiska debatten att handla om våra frågor och perspektiv. I kursen, som också innehåller praktiska moment, får man lära sig hur man använder berättelser, dilemman och värderingar för att förändra människors politiska ställningstaganden.

 

Ideologiskolan inför kongressen

Micke von Knorring, Ekoeko-gruppen, som jobbat med hur ”social välfärd och global rättvisa kan uppnås inom ramen för ekologiskt hållbara gränser”.

Under tiden fram till kongressen pågår flera stora programarbeten i Vänsterpartiet, framförallt om ekologisk ekonomi och socialistiska strategier. Den här kursen tar upp dessa och berör också kortfattat arbetstidsfrågan. Kursen riktar sig till alla medlemmar, är på en grundläggande nivå och tar ungefär två timmar att gå igenom. En ambition är att lägga en bred grund inför de kongressdiskussioner som inleds under hösten.

 

Kl. 12 – 13 Serveras lättare lunch

Kl. 13.00 Börjar pass 1. Passen är 2+2,5 timmar med 15 minuters fikapaus emellan.

Kl. 18.00 Slut

 

barbro_porträtt1micke-vk-standard

 

 

 

 

 

 

 

Barbro Sörman och Micke von Knorring

I samarbete med ABF

ABF_logo_platta_rod_utf_ner_ec

Skriv en kommentar