Pressmeddelande

Samarbetspartner till socialdemokrater och moderater på lokalplanet sprider högerextrem propaganda

Pressmeddelande

2016-09-27

Kommunfullmäktigeledamot i majoritetssamarbete i Hällefors kommun delar högerextrema sajter som exponerat.net, fria tider.se, qet.se och klarvaken.se på sin facebooksida.
Per Grängstedt representerar Landsbygdspartiet oberoende, Lpo, som har ett mandat i Hällefors kommunfullmäktige men ingår i majoriteten.

– I återkommande inlägg sprider Grängstedt uppfattningen att svenska samhället håller på att gå under på grund av invandringen. Det förekommer en våldsam underton, att det kan bli nytt ”dalauppror” och ”en hårdhänt lösning”, säger Johan Stolpen, ordförande Vänsterpartiet i Hällefors.

Grängstedts facebooksida är öppen att läsa för alla användare på Facebook. Den använder han som en politisk kanal och torgför flitigt sina åsikter. Ofta handlar det om rovdjurspolitik. Men det finns också många inlägg om asyl- och migrationspolitik.

– Han skriver om att invandringen gör svenska kvinnor osäkrare, om ”politiskt korrekthet”, ”okontrollerat inflöde av migranter”, media som mörkar, att polisen mörkar, att regeringen mörkar, det är dags att vakna, vi står snart inför ett inbördeskrig. Sammantaget är det ett språkbruk och världsbild som känns igen från högerextrema miljöer på nätet, säger Stolpen.

Som största parti i Hällefors styr Socialdemokraterna i majoritet med Moderaterna, Lpo (som finns på några ställen i landet) och lokala partiet Grythyttelistan.

– Socialdemokraterna har bjudit in en person till makten som samtidigt sprider rasistisk propaganda på nätet. Hur ser man på det högre upp i det socialdemokratiska partiet att man lokalt samarbetar med någon som kritiserar socialdemokraternas migrationspolitik via högerextrema sajter? avslutar Stolpen.

 

  1. Berit Qvarnström skriver:

    Att sopa något så flagrant under mattan och hoppas att det ska gå att tiga ihjäl det, det kan bara tyda på två saker:
    1) man vet helt enkelt inte hur man ska hantera det
    2) man vill vänta och se om ett samarbete med högerextremister kan bli politiskt korrekt lite närmare nästa val.

Skriv en kommentar