Kommunalpolitiken

V fortsätter utan S

 

Vänsterpartiet bryter samarbetet med Socialdemokraterna från och med idag, måndag den 29e november. Det är egentligen inget val som Vänsterpartiet själva har gjort utan det är S som har valt att söka stöd hos andra partier för att få igenom beslut utan V, vilket gör det omöjligt för V att fortsätta samarbetet. 

”Det går inte att samarbeta med någon som inte vill samarbeta så vi väljer att göra ett rent och snabbt avslut så att vi i Vänsterpartiet kan ägna oss åt att driva vår politik istället för att försöka blidka en otrogen partner”, säger Vänsterpartiets ordförande Katja Ollila. 

Vänsterpartiet har redan fått igenom mandatperiodens stora beslut, bland annat en ny förskola, ett nytt omsorgsboende och en simhall. 

”Vi är nöjda med med den politik vi fått igenom och vi vill fortsätta driva politik för ett bättre Hällefors. Tyvärr ser vi inte att det är möjligt tillsammans med S, utan ser oss tvingade att göra det som opposition”, säger Vänsterpartiets gruppledare Johan Stolpen.

Ansvaret gentemot Vänsterpartiets väljare och kommunens övriga invånare är i första hand att driva på för att genomföra beslut som gynnar alla. 

“Vi måste se till våra väljare och bedöma hur vi får igenom så mycket av vår politik som möjligt, som det ser ut nu behöver vi göra det som oppositionsparti”, säger Katja Ollila.

 

Katja Ollila 

Ordförande Vänsterpartiet Hällerfors

Kopiera länk