artikel

Riksdagskandidaten

Det är en rättighet att ha lika bra välfärd i Hällefors som i Stockholm, Göteborg eller Örebro.

Jag har varit aktiv länge på olika sätt och i olika delar av Vänstern, men jag har aldrig tidigare haft riksdagen som mål. Det var först när jag fick frågan från Vänsterpartiets valberedning om jag ville stå som tredje kandidat inför riksdagsvalet 2018 som jag började tänka i de banorna. Som förstanamn har jag bra chanser, men om jag kommer in i riksdagen eller inte avgörs först på valdagen.

Att komma från Hällefors och få representera Örebro län i riksdagen skulle vara oerhört spännande. Ibland hör vi en attityd om att ”skyll dig själv om du väljer att bo på landet”. Men det är en rättighet att ha lika bra välfärd i Hällefors som i Stockholm, Göteborg eller Örebro. Vi har samma behov av skola och utbildning, äldreomsorg, vård, vägar och avlopp. Men för kommuner som Hällefors är det en kamp. I takt med att skatterna för de mest förmögna minskat ökar trycket på lokal- och regionalpolitiker att höja skatten för att slippa skära ner ytterligare. Det är en omvänd fördelningspolitik, där pengar flyttas från allas vår välfärd till ett fåtal redan rika.

Om jag kommer in i riksdagen kommer jag där att jobba för vår rätt att bo i bruksort, landsbygd och glesbygd. Jag kommer att kämpa för att vi alla ska ha tillgång till den välfärd vi har rätt till och att den betalas solidariskt.

 

Johan Stolpen

Kopiera länk