artikel

Vänsterastro

Väduren 21/3-20/4

Livet flyter på rätt så bra trots skenande inflation. Men din syster har tvingats flytta hem från USA eftersom hyrorna gått upp med över 100 %. Ni kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V värnar om den svenska hyresregleringen.

 

Oxen 21/4-20/5

Pandemin är över för tillfället och du njuter av att allt börjar återgå till det normala. Det innebär dock att vård- och omsorgspersonal återigen betraktas som förbrukningsvaror. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V vill att alla ska ha schyssta löner och arbetsvillkor.

 

Tvillingarna 21/5-20/6

Din chef är ett svin och försöker med alla medel få bort dig från arbetsplatsen. Som tur är har du stöd i LAS och din chef har inget giltigt skäl att säga upp dig. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V arbetar för stärkt anställningsskydd.

 

Kräftan 21/6-22/7

Din granne är fattigpensionär och du ställer ofta upp och hjälper henne när pengarna inte räcker till. Men ska det vara på det här viset, undrar du och bestämmer dig för att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V är för höjda pensioner.

 

Lejonet 23/7-22/8

Du har varit till tandläkaren och nu begär de kungens lösensumma för några tag med borren. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V anser att tänderna är en del av kroppen och borde ingå i vår generella välfärd.

 

Jungfrun 23/8-22/9

Din brorson kunde inte fira studenten i våras eftersom den privata skolan hade gått i konkurs. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V arbetar för att våra skattepengar ska gå till skolans verksamhet och inte till utländska aktieägare.

Vågen 23/9-22/10

Du kan inte få någon tid på vårdcentralen eftersom högerns valfrihet inom primärvården innebär att det inte finns läkare på landsbygden. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V anser att all vård ska hålla så bra kvalitet att det inte ska finnas något behov av valfrihet.

 

Skorpionen 23/10-21/11

Du ska besikta bilen och har fått höra att det ska vara billigare nu när Bilprovningen har avreglerats. Jo, tjena! Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V arbetar för att all viktig samhällsservice ska vara statlig och utan vinstintresse.

 

Skytten 22/11-21/12

Din mamma behöver ha hemtjänst men nu har du snart tappat hoppet om att få det beviljat. Samtidigt bygger din granne en jättestor swimming pool med hjälp av våra gemensamma skattemedel. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V anser att ROT-avdrag är statligt subventionerad lyxkonsumtion.

 

Stenbocken 22/12-19/1

Du ska boka tågbiljetter till Umeå för att delta på ett bröllop. Du inser att tåget är dubbelt så dyrt som flyget. Du kommer att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V arbetar för att klimatsmart resande ska vara billigt och bra.

 

Vattumannen 20/1-19/2

Din diskbråcksoperation var lyckad och läkaren är optimistisk. Men Försäkringskassan vill att du ska börja jobba igen redan imorgon. Du bestämmer dig för att rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V anser att man måste ha råd att vara sjuk och att man ska hinna bli frisk utan att få ångest över sin ekonomi.

 

Fiskarna 20/2-20/3

Du känner hopp inför framtiden och det mesta i livet verkar gå din väg. Du vet att det till stor del beror på ditt engagemang i Vänsterpartiet där du finner en skön känsla av sammanhang. Du kommer rösta på Vänsterpartiet 11/9 eftersom V fungerar som en extra familj och ger dig ett inre lugn.

 

Kopiera länk